Karizma kiadó
© 2015 minden jog fentartva
info@karizmakonyvkiado.hu
Az építés misztériuma

Ez a könyv az építési szakma szeretetének olyan magas fokú hitvallása, amelyről a történetírók nemigen tettek még említést.

Az a jó karcagiájer

Ugye emlékszel, kedves Olvasóm az előző részekre?
1. Hazugság: Kati 18 éves
2. Keserédes: Kati 23 éves
3. Csalóka ringlispíl: Kati 27 éves
És most: 4. Ájer: Kati 68 éves
K. Nagy Kati a csodálatos alakú, kék szemű, tilalmasi lány,
akinek társa és nagy szerelme Botos Jancsi volt.

Főnökség

„Akkor vagy főnöknek való, ha képes vagy megbízni másokban. Ha úgy érzed ez nem megy, semmi gond. Lehet belőled egy jó szakértő, beosztott. Nem kell mindenkinek főnöknek lennie!

AZ ÉPKAR SIKERSZTORI

Ez az írás az ÉPKAR-sikersztori első negyven évének rövid története.
Szándékosan engedem szabadjára a gondolataimat, és a megcélzott idő síkján hol itt, hol meg ott landolok. Ezzel is azt szeretném kifejezni, hogy az ÉPKAR-közösség bármelyik időszakából merítesz a változások ellenére az alapelvek, ami a munka, a hivatás tisztességes művelése, az arra érdemesek, a tehetséges emberek, a vezetők tisztelete, a mértéktartás, a közösség szolgálata, a család elsőrendűsége, a pénz eszköznek tekintése, a betonszilárdságú önbecsülésünk konstansak.

 

Janta könyv 2020

Az Ökk-ök megfigyelése szerint, az álmainkban megjelenő egyes élőlények, tárgyak vagy személyek jeleket adnak nekünk, melyek helyes értelmezése lehetőséget ad arra, hogy életünket boldogan, elégedetten élhessük.

A jó, és neked esetleg hasznodra váló jeleket, a janták adják. Ha emlékszel az álmodra, akkor végtelen egyszerű a könyv kezelése, mert az ábécé betűrendbe írt

Drágám, nekem a kutya...

Én hiszek az életben, és a boldogság mindenhatóságában.

Ki vagy Te?

Életünk folyamán olthatatlan kíváncsisággal akarjuk megismerni a körülöttünk lévő világot, és abban mindent, ami apró nyomot hagy bennünk.

Főnöklét

„Milyen jó is az, ha főnök valaki! Ezt azok hiszik, akik csak az ajtót látják és elképzelik, hogy azon túl folyik a mézzel,
drágakővel teli folyó, és természetesen minden adott, amely szemnek és szájnak ingere.”

Csalóka ringlispíl

A könyv egy egyedülálló, kétgyermekes anya különös életén keresztül olyan fontos kérdéseket jár körül, mint:
- Mit jelent az anyaság?
- Mit jelent egyedülálló nőként létezni?
- Mit jelent a csalóka ringlispíl-állapot?

Drágám, Nekem 19

A könyv egy filozófiai séta a könyv szerzőjével, Szeivolt Istvánnal. Az elmúlás, a halál kapcsán gondolkodhatunk arról, hogy mi számít fontosnak jelenlegi életünkben.

Virágos kertem

A szerelemről nehezen beszélünk, de beszélünk. A szexre csupán utalásokat teszünk. Szexuális életünk szerelmünkkel ismeretlen terület. Tabutéma. 

Lesz sütemény ma, Kati?

A Lesz sütemény ma, Kati?

című könyv jobbnál jobb sütemények receptjeivel ad lehetőséget arra, hogy az olvasás mellett finomságokkal is kényeztethessük magunkat.
Jó sütést kívánunk a nyárra!

Belizár a Kentaur

Nincsenek titkai, csak sztorijai vannak. De a sztorikban rejlik valami
kis titok, egy emberé, egy korszaké, esetleg egy tájé.
Érzékenységgel megformált szereplői és hangulatai - nem utolsósorban
pedig finom öniróniája - teszik felejthetetlen olvasmányélménnyé ezt a
regényt, amelyet ajánlok nagy szeretettel mindenkinek, de elsősorban a
Karcagi embereknek.

Kedves Olvasó, a könyvet megrendelheted itt vagy megtalálhatod a Líra könyvesboltokban. Induljon izgalmas történettel a 2017-es esztendő!

Keserédes

"Elszálltak az évek... A fény és a puszta csalfa játékot űz az itt élő emberekkel...

Mit, és hol szúrtam el? - teszi fel a kérdést magában ezredszer is Imre, akit elhagyott a felesége, Kati pedig gyermekei apja után sóvárog, ki itthagyta két kisgyermekével.

Csak a szomszédasszonyára, Terike nénire számíthat.

Sokan közelednének hozzá:  Zoli, a repülős, Imre a műszakvezető, aki mellett arany élete lenne, a falubeli férfiak, de ő nem tudja elfelejteni élete nagy szerelmét, férjét, Botos Jancsit."

 

A könyv megrendelhető!

Cirokseprű és légycsapó

Ezek a versek az élet nagy pillanataiból ugyanúgy szemezgetnek, mint a mindennapok ügyes-bajos dolgaiból. Az író legbelsőbb gondolatait olvashatjuk és élhetjük át a könyv lapjain.

„… kék égbolt, napsárga fénnyel keverve szivárvány hidat vert.

Innen csodáljuk magunkat.

Szárnyam repített ide a magasba…”

Hazugság

Múltidéző regény a tanyavilágból. Tilalmas olyan település, ahol a tanyasi szél nagy porfelhőket és viharokat kavar a természetben, a szerelemben, az emberek közti kapcsolatokban. A Hazugság c. könyv bevarázsol minket a közelmúlt tanyasi életének nehéz hétköznapjaiba. Egy fiatal lány, Kati szemszögéből figyelhetjük a tanyán és a körülötte zajló eseményeket.

Minestrone Szeivolt módra

Történetek a múltból, a jelen élethelyzeteiről: születésnapról, magányról, nagy döntésekről, tetoválásról, állatokról, amelyek emberi tulajdonsággal vannak felruházva. A Minestrone c. könyv tele van személyes élményekkel, megélt tapasztalatokkal: tanulságos történetek halma.

Rúzs és fésű

Novellák. Olyan novellák, amelyekben a „nagybetűs” Férfi és a „nagybetűs” Nő, illetve a Férj és a Feleség van jelen. Olyan élethelyzetek, amelyek körüljárják a férfi-női, illetve a férj-feleség problematikát: Mitől lesz férfi a Férfi? Mitől lesz nő a Nő? Mit jelent férjnek, illetve feleségnek lenni? 43+1 novella, amely a nőkről, feleségekről, és indirekt módon a férfiakról, férjekről szól.

Szerelem

A szerelmet keressük egész életünkben. Mi is a szerelem? Melyek azok a pillanatok, amelyek arra utalnak, hogy szerelmesek vagyunk? Milyen jelei vannak a szerelemnek? A Szerelem c. könyv ezekre a kérdésekre keresi a választ egy kibontakozó és kiteljesedő szerelmi történeten keresztül.

Meséim

Mesék gyerekeknek és szülőknek. Ezek a mesék színesebbnél színesebb világokat idéznek. Nem mindennapi szereplők a mesék hősei: a stég, a kabóca, Kerítés ország, a rakoncátlan villamos, no meg három testvér: Iván, Hanna és Szonja. A Meséim című könyv 6 kötetből álló mesék sorozata.

Csoki maci utazásai

Mesék gyerekeknek. Különleges mesevilágot ígér Csoki Maci utazásai című könyv. Nagyon egyéni hangzásvilágú és témájú mesék, amelyek szórakoztatnak és tanulságot is hordoznak. Csoki Maci jár a tulipánok között, repülővel utazik, találkozik a Mikulással, egy vakonddal, egy szomorú kislánnyal, és még sok másik tárggyal, lénnyel.                  

Meséim

Mesegyűjtemény. Csoki maci utazásai és a Meséim című könyv meséi egy könyvben találhatóak meg.

Egyszer volt, hol nem volt ... Szóval ..., nagy élmény volt számomra elolvasni ezt a mesekönyvet. Olyan érzés volt napról napra, meséről mesére haladni, mintha éberen álmodtam volna: magam előtt láttam a mesékben megjelenő színesebbnél színesebb világokat, a bennük élő nem mindennapi szereplőkkel és a velük megtörtént izgalmas, fordulatokban bővelkedő kalandokkal. Már alig vártam, hogy olvassam a soron következő mesét.

Nyomozó

Egy krimi. Izgalmas, fordulatos, kiszámíthatatlan, előre nem tervezhető eseményekkel. A Nyomozó c. regény Máté János vállalkozó szemszögéből láttatja a világot, majd Rétsághy a BRFK fiatal nyomozója is feltűnik, és a szálak összeérnek.

Palkó István, a kutya magyar

Palkó István téeszes brigádvezető múltba révedése, reakciója az 1969-1989 közötti időszakra. A Palkó István, a kutya magyar c. regény szórakoztatón, szellemesen és kritikusan fogalmazza meg véleményét a ’70-’80-’90-es évek világáról. Palkó István szarkazmusa hatja át az egész történetet.

Mi ketten: te és én

Gondolatok párokról pároknak a kapcsolatról, az együttlétről, a külön töltött időkről... A Mi ketten c. könyv magyarul és angolul olvasható mondatai segítségével könnyebben megfogalmazhatjuk a szeretett ember iránt érzett elbizonytalanodásainkat, lelki lebegéseinket, …

Janta könyv

Álomfejtés. Mit jelentenek az álmok? Az álmokban felbukkanó tárgyak, élőlények vagy személyek mind rendelkeznek valamilyen jelentéssel. A könyvben az Abrak-tól a Zsír-ig közel 1100 szó található betűrendben, amelyek az álmainkban többször előfordulnak. A Janta könyv megkönnyíti az álmok megértését, és útmutatást is ad az álmok értelmezéséhez.

 

A dong könyv

Nem horoszkóp, mégis a könyv segítségével közelebb kerülhetsz önmagadhoz, a szerencsédhez, a pozitív gondolkodáshoz. A dong könyvében leírt gondolatok megfogadása kapcsán megváltozik gondolkodásmódod, látásmódod, életfelfogásod. A krajtok alapján kiszámolható, hogy ki melyik krajtba tartozik, és melyik dongra figyeljen oda a jelenlegi életével kapcsolatban.

Muskátlikantri – Nyállal ragasztott papírlapok

Egy könyv két gondolat.

A Muskátlikantri történetei egy nagy kalandra hívják az olvasót. Boldogságpályán utazhatunk rosszkedv, fájdalom nélkül: tihanyi hangulatok, a ki vagyok én? kérdésen, „szilánkokon” keresztül.

 

A Nyállal ragasztott papírlapok történetei az ötvenes évek Magyarországából idéznek. Egy kisfiú, Roli szemszögéből láthatjuk a helyzeteket. Egyszerű élethelyzetek, amelyek a mélységbe visznek bennünket.